HFC – hazai meccs? Szeptember 22-től újra Vásárhelyen

Újra hazai környezetben, Hódmezővásárhelyen játszhatja már akár szeptember 22-i, soron következő, Balassagyarmat elleni bajnoki mérkőzését a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgó csapata. Erre hétfőn kaphatják meg az engedélyt.

A HFC stadionja körüli helyzetről mi is többször írtunk. A Magyar Labdarúgó Szövetség a most kezdődő NB III-as idény elején nem engedte tovább a HFC-nek, hogy Hódmezővásárhelyen játssza hazai mérkőzéseit, át kellett Mórahalomra költözniük, de Makón is játszottak.

A csapat ráadásul olyan érdekesen szerepel, hogy idegenbeli meccsein rendre győzelmet arat, míg papíron hazai összecsapásait elveszíti, gy jelenleg 4 győzelemmel és 3 vereséggel áll az NB III. Közép csoportjában.

A tervek szerint 200 nézőtéri szék befedésére alkalmas mobillelátókat építenek a stadionban, egész pontosan négyszer 50 szék kerül befedésre. A munkálatok értéke 5.9 millió forint plusz áfa. A munkálatokkal a tervek szerint hétfőig végeznek, a szakemberek ekkor tekintik meg, és adhatják meg rá az engedélyt.

Ezután a Balassagyarmatot már a Hódmezővásárhelyen fogadhatják, szeptember 22-én.

Ezen a hétvégén nem lesz forduló, ugyanis a Magyar Kupa küzdelmei folytatódnak, amelyből a HFC sajnos már kiesett.

HFClelátóvárosi stadion