HFC elnöke: kudarcot vallottunk

A játékosállományt és a körülményeket figyelembe véve nem kellett volna kiesnünk, és elmondhatatlanul csalódott vagyok a végeredmény miatt – fogalmazott a megyei napilapnak adott interjúban a harmadosztályból kiesett vásárhelyi labdarúgó csapat szereplése kapcsán az egyesület vezetője.

– Egy őrületes hullámvasút volt az egész szezon. Három héttel a kezdés előtt tudtuk meg, hogy indulhatunk az NB III.-ban, ennek ellenére jól kezdődött a bajnokság. Utána jött egy 8 meccses rossz széria, az volt az első olyan időszak, amire utólag rá lehet mutatni a kieséssel kapcsolatban. Az első edzőváltás után kezdtek helyrerázódni a dolgok, jöttek a pontok, az ősz vége megint a hullámvasút teteje volt. Tavasz elején végigsöpört rajtunk a koronavírus, és az Iváncsa elleni bravúrdöntetlen után ismét négyszer kikaptunk zsinórban. Ott a Vác és a Szekszárd elleni vereség volt a második olyan állomás, ahol távolabb léptünk a bennmaradástól. Utána 7 mérkőzésből 6-ot megnyertünk, felléptünk a 11. helyre, majd jött a Majos elleni kudarc, ami egyáltalán nem fért bele. Csak saját magunkat okolhatjuk, mert három olyan állomása is volt a szezonnak, ahol bebiztosíthattuk volna a bennmaradást – nyilatkozta a Délmagyarországnak a Hódmezővásárhelyi FC elnöke.

– Ami pozitív volt, hogy úgy játszottuk végig a szezont, hogy a keret 60 százaléka hódmezővásárhelyi vagy vásárhelyi kötődésű, a másik pedig, hogy tavasszal alapemberré vált a 16 éves Molnár Ádin, akit azóta több csapat is megkeresett már magasabb osztályból. Mindezek mellett ki kell emelni, hogy a megítélésünknek csak az eredményesség lehet a mércéje, abban pedig kudarcot vallottunk. Én úgy gondolom, hogy a játékosállományt és a körülményeket figyelembe véve nem kellett volna kiesnünk, és elmondhatatlanul csalódott vagyok a végeredmény miatt – folytatta Horváth Zoltán, akit lapunk is keresett arra vonatkozóan, hogy ki fogja irányítani a következő szezonban a megye 1-es csapatot, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ levelünkre.  

Jótékonysági futónapot és gálát rendeznek ma a Városi Stadionban

A tragikus hirtelenséggel elhunyt hódmezővásárhelyi Hatvani József emlékére és a család megsegítésére ma jótékonysági futónapot és labdarúgó gálát szervez a HFC Kis János ultrafutóval közösen, a Városi Stadionban. Horváth Zoltán a klub közösségi oldalán arra a kérte a vásárhelyieket: „gyertek le a stadionba, ha tehetitek, dobjatok bármekkora összeget az adománygyűjtő dobozba. Fogjunk össze, segítsünk, a cél nemes!”

HFClabdarúgásvárosi stadion