Hetvenkét hallgató búcsúzott a Mezőgazdasági Kartól

A mezőgazdászokra fél év gyakorlat vár, majd csak jövő januárban államvizsgáznak. Ma délelőtt pedig elballagtak, délután pedig már a sárgulási fogatos felvonuláson vesznek részt.

A hetvenkét végzős diák ma délelőtt járta végig azt SZTE vásárhelyi Mezőgazdasági Kara épületét, hogy elbúcsúzzon tanulmányi helyszíneitől és tanáraiktól.

A városháza dísztermében rendezett búcsúztató ünnepségen Mikó Edit, a kar dékánja idézte fel a mögöttük álló három – a Covid járvánnyal tarkított – három esztendőt, kívánva nekik sikereket munkájukban és életükben.

Mikó Edit kari dékán búcsúztatta a hallgatókat

– Azt kívánom ne csak munkát találjanak, de olyat is, amelyet élveznek! – fogalmazott köszöntőjében Kocsisné Gráf Myrtill főiskolai docens, évfolyamfelelős, majd Weigert Adrienn búcsúzott el a végzősök nevében a kartól és a várostól.

Az ünnepségen Angyal Zsolt jegyző köszöntötte a város nevében a ballagókat. Márki-Zay Péter polgármester pedig videóüzenetében azt hangsúlyozta: a városnak mindig fontos volt a mezőgazdaság, nagyon sok oka van, hogy büszkék lehetünk önökre. – Azt kívánjuk, az itt szerzett tudást és készségeket és képességeket használják hazájuk javára. Szükség van jól képzett, jól felkészült szakemberekre – tette hozzá azzal: a város vendégszeretete maradjon meg emlékükben, látogassanak vissza, vagy majdani telepedjenek itt le. A város és a haza visszavárják önöket – fogalmazott.

A ballagók sárgulnak is ma délután, a hagyományos felvonulásuk 3 órakor kezdődik. A leendő mezőgazdászok az SZTE Tangazdaság Kft-től (Hódmezővásárhely, Tanya 1447, Aranyág kert 6.) indulnak, majd a sárgulási menet az Andrássy út, Oldalkosár utca útvonal érintésével 4 órára térzenével érkezik a Kossuth térre.

Minden hallgató kapott egy-egy fokost.

A felvonulás ezután a környező utcákban folytatódik, majd az SZTE Mezőgazdasági Kar Kollégiumánál ér véget. A felvonulás a szántóföldi hagyományok mintájára kapta a „Sárgulás” nevet, a fiatalok is megérettek az „aratásra”, az elsajátított tudás beérett, így szimbolikusan learathatják az élet gabonáit.

ballagásmezőgazdasági karSZTEVásárhely