Hétvégén egyszerre nyíltak meg a közművelődési intézmények

Múlt hét szombaton az ország közel 1300 pontján egyidőben nyíltak újra a közművelődési intézmények a Nemzeti Művelődési Intézet és az országban található 14 Agóra közös szervezésében. A vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ is csatlakozott a közös megnyitóhoz.

A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálatának beszámolója szerint Márki-Zay Péter polgármester online köszöntötte a résztvevőket és kifejezte örömét, hogy végre megtekinthetővé vált a 66. Őszi Tárlat.

Nyitóbeszédet Kis Andrea alpolgármester mondott, aki kiemelte a vásárhelyi kulturális élet fontosságát, hiszen városunkban mindig is fontos volt a kulturális élet, számtalan hagyomány erre épül.

A megnyitón fellépett Koncz Barbara énekes és az Árendás Néptáncegyüttes. A közös nyitás központi eseménye egy, a magyarországi agórahálózatot bemutató rollup-kiállítás, mely 15 egymással megegyező példányban készült el, és az ország 15 pontján egy időben nyílt meg. A kiállítás a BFMK I. emeleti kiállítóterében tekinthető meg augusztus 31-ig.

Bessenyei Ferenc Művelődési KözpontBFMKDr. Kis AndreaMárki-Zay Péterújranyitás