Hétfőtől üzemel a strand óriáscsúszdája

Aki megveszi a fürdőbelépőt, annyiszor csúszhat le, ahányszor csak akar.

Ma még csak a strand munkatársai tesztelgették, hogy milyen lecsúszni a nagyon meredek piros, a jóval lassabb és kisebb kék, illetve a leglassabb és legkanyargósabb sárga csúszdákon, de ezt is meglehetősen figyelték azok, akik a népkerten át mentek valahová. A dolgozói csúszdázás egyébként ezúttal munka és tesztfeladat is volt.

– Ma történt meg a három új strandi élménycsúszda műszaki ellenőrzése, az építőktől megkaptuk a működési engedélyt, tehát biztonságosnak, üzemelésre alkalmasnak minősítették – mondta portálunknak Katona Zsolt. A Hódfürdő Kft. ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy a csúszda hétfőtől egy olyan műszaki terheléses üzemet kezd, miközben a szakemberek folyamatosan figyelik a csúszda mechanikai és gépészeti működését.

A fürdőzők hétfőtől már használhatják a csúszdát, hiszen már csak a környéke tereprendezése van hátra. A csúszdán mindenki annyiszor csúszhat le, ahányszor csak akar, arra külön jegyet nem kell váltani. Az új strandi élményelemet egyébként külön erre kiképzett csúszdakezelők működtetik és felügyelik majd.

– Ilyet még nem csináltunk, s várhatóan egy jó hét kell, hogy mi is beletanulunk az üzemeltetésébe – tette hozzá az ügyvezető.

Az élménycsúszdákat augusztus 19-én délelőtt 11 órakor ünnepélyes keretek közt adja át majd Márki-Zay Péter polgármester. Aznap a Vásárhely Kártyával rendelkezők ingyenes lesz a belépés a strandra., majd ezt követően egészen iskolakezdésig, hétköznaponként – a Vásárhely Kártyával rendelkezők – féláron válthatnak belépőjegyet.

csúszdafürdőstrand