Hétfőig még biztosan zárva a Pál utcai óvoda

Borsiné Csontos Ilona óvodavezető arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy covidos megbetegedések miatt október 15-ig biztosan zárva lesz a Pál utcai óvoda, legkorábban jelen állás szerint október 18-án nyithat ki, de ez még változhat. Az óvoda folyamatos és azonnali kapcsolatban van a szülőkkel, őket mindenről tájékoztatja.

Borsiné annyit árult el a Hódpress érdeklődésére, hogy mind az intézménybe járó gyerek, mind szülők, mind pedig munkatársaik közül vannak érintettek a fertőzésben. Hozzátette, az óvodásokat sajnos nem tudják ellenőrizni, ők sokszor akkor is karanténban maradnak, ha szüleiknél kimutatják a pozitív mintát.

Az óvodavezető megerősítette, van érintett dolgozójuk, de pontos számot nem szeretett volna mondani. A Hódpress érdeklődésére azt is elárulta, hogy az Oktatási Hivatallal a holnapi napon kell beszélniük. Az intézmény október 6-a óta van zárva, október 15-ig biztosan zárva is marad, de ez még akár hosszabb időszak is lehet.

Az óvónő kollégák védettek mind, erősítette meg Borsiné. A jövő hét nyitvatartása tehát holnap derül ki, és erről a szülők már 10 perccel később tudni fognak, ígérte meg a vezető.

Azt is hozzátette, jelenleg ez az egy önkormányzati óvoda, amelyik be van zárva, már máshol is tudnak megbetegedésről, de ott még nem indokolt ez az intézkedés.

Borsiné Csontos IlonacovidfertőzésPál utcai óvoda