Hét vásárhelyi épület homlokzatfelújítását támogatja a város

A közgyűlés döntése szerint hét helyi védettségű, vagy történeti épület tulajdonosa újíthatja fel ingatlanának külső homlokzatát, a város különböző összegű támogatásával. A képen a Csillag utca 1. számú épület Csillag utca felőli homlokzata.

Valamennyi, a városhoz érkezett pályázat nyert, így a 20 millió forintos keretből támogatást kapott a helyi védettségű, vagy történeti értéknek számító ingatlanának külső homlokzat felújítására, rekonstrukciójára – döntött róla ma a város közgyűlése.

A pályázók különféle összegeket kapnak, de majd alá kell írniuk a várossal az ezzel kapcsolatos támogatási szerződéseket.

A támogatott épületek:

Vöröskereszt utca 5. szám – 3 millió 208 ezer 400 forint – ezen 8 homlokzati fa ablakot cserélnek ki,

Csillag utca 1. – 764 ezer forint – lábazati felújítás, szigetelés, vakolás, salétromosodás elleni védelem,

Könyves utca 23. – 3 millió forint – 3 homlokzati fa ablak cseréje és a téglahomlokzat felújítása,

Dr. Rapcsák András utca 8. 2. emelet 4-es lakás – 1 millió forint – 4 faablak cseréje redőnnyel,

Károlyi utca 11. – 5 millió forint – tetőfelújítás, udvari és utcai nyílászáró felújítás,

Bethlen István utca 15. – 4 millió 300 ezer forint – 350 négyzetméteres tetőszerkezet felülvizsgálata, megerősítése, javítása, új cserépfedés és bádogosmunka,

Jókai utca 83-85. – 2 millió 700 ezer forint – a harangtorony teljes felújítása és az ezzel kapcsolatos ács- bádogos és tetőfedési munkálatok.

felújításhelyi védett épületHódmezővásárhelyhomlokzatközgyűlésVásárhelyvásárhelyi hírekvédettvédett épület pályázatvédett épületek