Hét éven át fogadott el kenőpénzt – súlyosításért fellebbezett az ügyészség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nem jogerősen elítélt szegedi férfi büntetésének a súlyosítására tett indítványt a Szegedi Ítélőtábla felé, áll az ügyészség közleményében.

A Szegedi Törvényszék egy csongrádi székhelyű gazdasági társaságnál műszaki és termelési igazgatóként alkalmazott férfival szemben 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztést szabott ki, továbbá vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet szerint a műszaki és termelési igazgató az őt foglalkoztató cégnél részt vett a bérfestési és bútorgyártási munkák külső gazdasági társaság részére történő kiszervezésében, és a munkákat elvégző cég kiválasztásában. A férfi ezen cég képviselőjétől 2009. és 2016. év között rendszeresen, összesen 40 millió forintot meghaladó összeget fogadott el.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta, mert úgy ítélte meg, hogy a gazdasági vezető vonatkozásában végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás igazodik megfelelően a korrupciós cselekmény társadalomra veszélyességéhez és a bűnösségi körülményekhez.

A fellebbezésről a Szegedi Ítélőtábla hoz dönt majd.

bűncselekménySzegedi Fellebbviteli Főügyészségvesztegetés