Helyreállítják a hajléktalanszálló kidőlőben lévő végfalát

A tizenkilencmilliós munkálatokat hamarosan megkezdik, a költségeket a város állja. A képen: Hős Sándor mögött a végfal

Korábban lakóház állt a Csomorkányi utcai hajléktalanszálló mellett, de azt már réges-régen elbontották, s nincs, ami tartsa az épület arra eső falát. Az pedig elindult kifelé, amit a szálló klubszobája hátsó falán, valamint a mennyezet és a födém találkozásánál jelentkezett repedések is jól mutatják.

A leendő javítási munkálatokat – bruttó 19 millió 145 ezer 613 forint értékben – a Mester-Bauholding Kft. végezheti el.

– Az elmúlt időszakban a mai szállót már több célra használták, a mellette lévő épületet elbontották, s ezután meggyengült a hajléktalanszálló támfala – mutatta az érintett falrészt Hős Sándor. – Emiatt maga az épület is egy kicsit elkezdett mozogni, emiatt veszélyessé váltak a belső helyiségek, ezért vált szükségessé, hogy ezt a falat felújítsuk – tette hozzá a hajléktalanszálló igazgatója.

Az épület belsejében az érintett klubhelyiségben már úgy rendezték át az ott lévő dolgokat, hogy a kivitelezők fel tudjanak építeni egy ideiglenes falat.

A klubszoba sarkában jól látszanak a repedések

– Ennek az lesz a feladata, hogy megóvja a helyiségben maradt tárgyakat a portól és a szennyeződéstől. A meggyengült falból holnap távolítja el, azaz szereli át a villanyszerelő a megmaradt kábeleket, hogy azok ne akadályozzák majd a kivitelezést – mondta Hős Sándor, aki úgy tudja, hogy valószínűleg a hét végén megtörténik az állványozás, majd elkezdődik a végfal helyreállítása.

hajléktalanszállóhős sándotVásárhelyvégfal