Frissítés: Helyi buszközlekedés: március 11-től a Volánbusz az ideiglenes új szolgáltató – a március 1-jei feltételekkel

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a HMSZ Zrt., mint közlekedésszervező tájékoztatja Hódmezővásárhely lakosait, hogy 2021. március 12-e péntek 00.00 -tól kényszerkijelölés keretében a Volánbusz Zrt-t jelölte ki a helyi autóbuszos tömegközlekedés közfeladatának szolgáltatójaként.

FRISSÍTÉS: Mivel a Volánbusz ZRT. a mai napon átvette a kényszerkijelölést tartalmazó dokumentumot, ezért a helyi autóbuszos tömegközlekedés közfeladatának szolgáltatójaként tevékenységét a hatályos jogszabályok szerint 2021.03.11, csütörtök 00.00 órától el kell látnia.

Erre azért került sor, mert az eddigi szolgáltató, a Jovány Busz Kft. működését a Kormányhivatal március 03-án 3 hónapra felfüggesztette. Ennek jogszerűségét sem a Jovány Busz Kft, sem az Önkormányzat nem fogadta el. A felek közötti vitát lezáró bírósági döntésig is biztosítaniuk kell a zavartalan tömegközlekedést városban.

Ahogy írják, Hódmezővásárhely lakossága – ugyan csak 3 napig, de – már élvezhette az ingyenes tömegközlekedés előnyeit. Az Önkormányzat elkötelezett abban, hogy az elért eredményeket megtartsák, ezért úgy kötelezték a Volánbusz Zrt-t a szolgáltatás ideiglenes folytatására, hogy az változatlan tartalommal valósuljon meg.

Továbbra is
ingyenesen vehető igénybe az utazás a városkártyával,
• ezután is az új útvonalakon közlekedjenek a buszok
• az óránkénti sűrűséggel kell járniuk a Volán buszainak
• a buszok számkijelzését is tartaniuk kell.

Egyúttal kérik a tisztelt Utasokat, hogy ha a kijelöléstől eltérő szolgáltatást tapasztalnak a járatokon, azt haladéktalanul jelezzék a 0662-530-110-es telefonszámon vagy a titkarsag@hodmezovasarhely.hu email címen.

Az Önkormányzat biztos benne, hogy a Kormányhivatal által felfüggesztett Jovány Busz Kft-nél jóval nagyobb gépparkkal és több sofőrrel rendelkező Volánbusz képes ezt a feladatot ellátni, a kérdés csak az lehet, írják, hogy akarja-e.

helyi buszközlekedéskényszerkijelölésVolánbusz Zrt.