Határidő előtt készült el a hajléktalanszálló rekonstrukciója

Az épület, a szomszédos üres telek felőli végfala akart kidőlni, ezt hozatta helyre a város, bruttó 19 millió 145 ezer 613 forint költséggel. A címlapon Jantó Sándor a kivitelező cég ügyvezetője a polgármesterrel. Mögöttük az újjáépített fal.

A munkálatokat a makói Mester-Bauholding Kft. nyerte el, s 9 hónapja volt rá. Az áprilisban kezdett munkálatokkal azonban mára végeztek. A végeredményt ma szemlélték meg Márki-Zay Péter és munkatársai, a kivitelező cég tulajdonosa jelentétében

A vásárhelyi önkormányzat tulajdonában lévő, de a katolikus egyházhoz tartozó Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató által működtetett hajléktalanszálló épülete végfala süllyedését az okozta, hogy az üres telek felől alámosta az épületet a víz, ezért a fal megsüllyedt, s emiatt az épület két mosdója és könyvtárszobája falai is megrepedtek.

A könyvtár udvari falát kellett újjáépíteni

A kivitelezés során az alapokat speciális anyaggal erősítették meg, újjáépítették a végfalat, illetve a férfi és női mosdót.

Márki-Zay Péter polgármester a helyszínen hangsúlyozta: az egyház jelezte, hogy rossz állapota került az épület, a város nem csak azért költött a tulajdonában lévő épületre közül 20 millió forintot, de azért is, mert nagyon fontosnak tartja, hogy az ott lakó hajléktalanoknak is megfelelő életkörülményeket biztosítson.

hajléktalanszálóMárki-Zay Péterrekonstrukcióvégfal