Hat érmet hoztak haza Paksról a vásárhelyi cselgáncsozók

Hat érmet nyertek a Hód Judo SE versenyzői a paksi Atom Kupán. A járványhelyzet ellenére korosztálytól függően hetente akár nyolcszor edzenek a vásárhelyi dzsudokák, ám a megmérettetés olykor elmarad, így Bajára sem utazhatnak legközelebb.

Szeptember végén – hosszú idő után – végre versenyen bizonyíthattak a Hód Judo SE fiatal tehetségei. Pakson a hagyományosan nemzetközi Atom Kupán, amely idén zárt régiós verseny volt, kisebb csapattal vett részt az egyület. – Az előzetes nevezések alapján leszűrve, csak azokat vittük, akik felkészültek, egészségesek és akiknek a kategóriájában megfelelő mezőny indult. Nagy-Tóth Menta, Papp Regina, Varga Szabolcs Dominik és Ocsák Soma Zénó arany-, illetve Török Csenge ezüst-, Ocsák Nimród Zsombor pedig bronzérmet nyert a viadalon – nyilatkozta lapunknak Hangyási Dávid Botond.

Az egyesület elnöke, egyben vezetőedzője hozzátette, klubjuk tanítványai, akik serdülő vagy idősebb korosztályba lépnek, a Paksi Atomerőmű SE-vel kooperációban dolgozva készülnek a megmérettetéseikre, paksi színekben versenyeznek, Hangyási László és Braun Ákos mesterek segítségével. A vásárhelyi sportélet még nem állt be a sportáguk mögé sajnos, Pakson viszont egy világhírű judo-iskola működik.

– Elméletileg minden korosztály számára vissza van még egy-egy országos szintű verseny is idén októberben-novemberben, hogyha meg lehet őket tartani. A versenyszervezésre komoly körültekintéssel, szigorú szabályokat vezetett be a Magyar Judo Szövetség. Bízunk benne, hogy lesz még alkalmuk idén a gyerekeknek, hogy próbára tehessék a tudásukat, de a legközelebbi bajai régiós verseny például elmarad – mondta a sportvezető.

Nagyon büszkék vagyunk a csapatra és a hozzáállásra. Ebben a nehéz időszakban is összetart a csapat is és a szülői közösség is. Heti 1-8 edzést biztosítunk a sportolóinknak – a korosztályos beosztásoknak megfelelően – hangsúlyozta Hangyási Dávid Botond.

cselgáncsHód Judo SEverseny