Háromszázötven kisgyerek foglalta el a rendőrkapitányságot

A Rendőrség Napja alkalmával tartott nyílt napon felpróbálhatták a részeg szemüveget, kezükbe vehették a gumibotot, felvehették a golyóálló mellényt, s aki akarta beleülhetett a rendőrautóba, sőt hazavihette a saját ujj-, vagy tenyérlenyomatát is.

– Ki szeretne ujj- vagy tenyérlenyomatot adni – kérdezte a rendőrségi technikus bácsi a németh lászlós diákoktól, miután számos érdekes dolgot is elárult a munkájáról. Majd hozzátette, aki nem akar, annak nem kell. Mire a gyerekek egy része félre is állt, de a bátrabbja hagyta, hogy a bácsi fekete festékkel bekenje – kívánság szerint az ujjukat vagy a tenyerüket – hogy azt némi segítséggel olyan papírra nyomja, amilyenre egyébként azokét nyomják, akiket a rendőrség rabosít. Aki bátor volt, az azonnal meg is kapta a saját ujj- vagy tenyérlenyomatát, melyet haza is vihetett.

A ma délelőtt félórás váltásban a vásárhelyi rendőrkapitányság nyílt napjára csoportokban érkezett összesen háromszázötven óvodás és alsós kisiskolás felpróbálhatta a részeg szemüveget, mely viselője alhoholfogyasztás nélkül is szédeleg, beleülhetett a rendőrautóba, s még a szirénát is kipróbálhatta, illetve kézbe vehette a gumibotot, de akár a golyóálló mellényt is felpróbálhatta. Aki megtette, meglepődött, milyen nehéz. De láthatták a rendőrök rohamsisakját is.

Ebben a szemüvegben nehéz célba találni

És a bátrabb gyerekek belülről is kipróbálhatták az előállító helyiséget – igaz rájuk nem zárták rá annak masszív ajtaját.

– 1992 óta Szent György napja a rendőrség napja is, ez most hétfőre esik, s az előtte lévő pénteken tartjuk ebből az alkalomból a nyílt napunkat – mondta Mándoki Anna rendőr-főhadnagy, bűnmegelőzési tanácsadó, a nyílt nap koordinátora. – A rendezvény célja, hogy népszerűsítsük a rendőrség munkáját, s gyerekek bejöhessenek a kapitányságra, hogy megnézzék az hogyan néz ki,

kapitányságnyílt naprendőrségVásárhely