Háromgyerekes család költözhet a vásárhelyi fecskelakások egyikébe

A városháza dísztermében ma délután hat pár írta alá Márki-Zay Péterrel a Csengettyű közi, teljesen felújított fecskelakásokkal kapcsolatos szerződést. A nyolc teljesen felújított lakásra tizenketten pályáztak, a nyertesekről a közgyűlés döntött.

A város nemrégiben 8 fecskelakást újított fel a Csengettyű közben, az ezekre kiírt pályázatra 12-en jelentkeztek. A feltétel az volt, hogy a jelentkezőknek olyan vásárhelyi fiataloknak kellett lenniük, akik vállalták, hogy havonta valamivel több, mint 66 ezer forintot tesznek félre, egy majdani lakás, vagy családi ház vásárlására. A nyertes pályázókról a közgyűlés döntött.

– Három gyerekkel, Hannával, Marcellel és Zoéval költözünk. Jelenleg is albérletben lakunk, s amit eddig albérleti díjra költöttünk, azt magunknak tudjuk majd gyűjteni – árulta el Nagyné Tóth Adrienn, aki a férjével mindhárom gyermeküket elhozta e jeles alkalomra.

Nagyék a legkisebb gyermekükkel, Zoéval ültek le aláírni a szerződést

A 2-3 szobás fecskelakások közműszámláit fizetniük kell, de a város – az alatt az öt esztendő alatt, míg ott lakhatnak – nem kér tőlük bérleti díjat.

Hat párral (két párnak nem felelt meg ez az időpont) a város nevében ma délután a városháza dísztermében írta alá a szerződéseket Márki-Zay Péter polgármester. Kiderült, hogy a párok egy része eddig a szülőknél lakott, mások albérletben élnek. Mindannyiuk számára hatalmas előrelépés lesz a „saját” otthon.

Csengettyű közfecskelakásfiatalokHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterVásárhelyvásárhelyi hírek