Három vásárhelyi iskolánál írtak ki igazgatói pályázatot, vezetői tapasztalat nem jelent előnyt

Március 22-ig lehet jelentkezni. Az új intézményvezetőket nyáron öt évre nevezik ki.

Ha ismét megméretteti magát és elnyeri a megbízást, 33 éven át vezetheti a Németh László Gimnáziumot és Általános Iskolát Árva László, aki 1995 óta irányítja az intézményt. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tegnap tette közzé azt a három felhívást, melyekben pályázatot ír ki helyi iskolák vezetői székére. Az egyik közülük a fenti gimnázium. Az állami fenntartó ugyancsak igazgatót keres a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Szent István Általános Iskola élére.

Mindhárom tisztségre március 22-ig lehet jelentkezni. A kiírók rögzítették: az elbírálás során a vezetői tapasztalat nem jelent előnyt. A pályázatokat június 26-ig bírálják el – a nyilvánosságot teljesen nélkülözve. Az igazgatók személyéről a belügyminiszter dönt, ám döntéshozatalig semmilyen érdemi tájékoztatást nem szokott adni a tankerületi központ arról, konkrétan kik, vagy legalább mennyien pályáztak az adott intézményvezetői állásra. Legutóbb – s erről beszámoltunk – arról sem közölt semmilyen információt a tankerület, hogy kik nyerték el a földeáki Návay Lajos Általános Iskola, az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola és a csongrádi Batsányi János Gimnázium igazgatói székét. Ott a kinevezett vezetők január 21-én vették át az irányítást, de személyükről mindezidáig semmilyen hírt nem adott a fenntartó.

BelügyminisztériumHódmezővásárhelyi Szent István Általános IskolaNémeth László Gimnázium és Általános IskolaPéczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola