Három új megálló és egy új járat

November elsejétől módosul a Joványbuszok menetrendje. A változtatást csütörtökön hagyta jóvá a közgyűlés.

Az ülésen Nagy Péter, a Jogi Iroda mb. irodvezetője elmondta, utasforgalmi méréseket követően került a közgyűlés elé a javaslat.

Márki-Zay Péter polgármester kiemelte, a lakosság által jelzett igények dolgozta fel egy Szabó János alpolgármester által vezetett bizottság. Ezek értelmében többek között új megálló került a Nyugdíjas Lakóparkhoz és Béketelepről a tram-train járatokhoz. A módosítás évi 200 ezer forintos költségnövekedést jelent.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester arról beszélt, béketelepi képviselőként köszöni az új járatot, ami heti 50 km plusz jelent számukra. Fejes Péter örömét fejezte ki, hogy végre a lakópark bekapcsolódik a buszközlekedésbe.

A következő módosítások lépnek életbe:

  • Ezek szerint a 41. járathoz új megálló kerül a Hóvirág utcához (minden óra 10 perckor) és a Nyugdíjas Lakóparkhoz (minden óra 11 perckor).
  • A 42-es hétfőtől péntekig munkanapokon közlekedik, az első indulása 5:56-kor lesz.
  • A 43-ason az Emlékpont megálló után az Oldalkosár utcai megálló következik.
  • A 44. járat a Porcelángyár felé a Hősök tere helyett az Oldalkosár utcán áll meg, ugyanígy a temető felé közlekedő járat is.
  • A 45-ös Porcelángyár felé közlekedő busz a Növényvédő állomás után a Zalaegerszeg téren áll meg – ez egy új megálló.
  • A 44. és a 45. Porcelángyár felé közlekedő buszok 5 perccel korábban indulnak. Így az összes megállóba érkezés 5 perccel korában történik.
  • A 44. és a 45. Porcelángyár és Kincses temető járatokat szombaton este és vasárnap reggel törlik.

Kampánytámogatás a Jovány Busz Kft-nak?

Ennél a napirendi pontnál Cseri Tamás arról érdeklődött, a több 100 millió forintos kampánytámogatásból kapott-e a személyszállítást végző cég? Márki-Zay Péter erre azt mondta, nem kapott, ugyanis amikor a busz az aktivistákat szállította, akkor a számlát ő maga fizette ki.

buszközlekedésbuszmenetrendCseri TamásFejes PéterGyöngyösi Ferenchelyi buszközlekedésJoványbuszMárki-Zay PéterNagy Pétertömegközlekedés