Három évet kaphat az, aki külföldről fogad el kampánytámogatást

Zajlik a Fidesz kongresszusa a Hungexpón. A fideszes politikusok egymásnak adják a mikrofont, de érdekes információ nem hangzik el, Kocsis Máté felszólalásában is csak az a rész volt érdekes, amiben a benyújtás előtt álló szuverenitásvédelmi törvénycsomagra utalt.

A 444 cikke szerint Kocsis azt mondta, hogy az ellenzék külföldi milliárdosok pénzéből akar hatalomra kerülni, ennek érdekében okirathamisítástól és csalástól sem riad vissza, úgy táncol, ahogy Soros fütyül, így aztán joga van tudni a magyaroknak, mit ígérnek guruló dollárokért cserébe.

Azt mondta, alaptörvényi garanciát kap Magyarország szuverenitásának védelme, minden választáson induló minden szervezetre ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, és utalt a Btk. szigorítására is: három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja majd a törvény azt, ha valaki külföldi érdek alapján, külföldi pénzt elfogadásával akarja befolyásolni a választásokat.

Tehát azokat a pártokat, civil szervezeteket és médiaszolgáltatókat büntetnék, „akik külföldi finanszírozásból szereznek támogatást”. A jogszabályegyüttest keddre ígérte a Fidesz, de még mindig nem nyújtották be az országgyűléshez.

FideszkampányelszámolásKocsis Mátészuverenitásvédelmi törvény