Harmincöt családdal elrajtolt a PETRA Modellprogram

A PETRA Modellprogramba való kiválasztás, az előzetes interjúzás első nagy szakasza lezárult. 35 család vehet mostantól részt a babáknak szánt fejlesztésen illetve a SZEMFÜLES és START programban, amit iskolás gyermekek számára dolgoztak ki Rácz-Káté Mónika és Bulik Hajnalka szakemberek – adta hírül a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Tegnap a kiértesített családokkal ünnepélyes keretek között kötötték meg az együttműködési megállapodást. Őket köszöntötte dr. Márki-Zay Péter polgármester, aki elmondta:

minden gyermeknek meg kell teremteni ugyanazokat az esélyeket, mint amivel bármelyik másik európai gyermek él.

A polgármester azt is elmondta, hogy amikor a Petra Modellprogramot el kezdték kidolgozni, 25 sérülékeny vagy hátrányos célcsoportot azonosítottak. Ezek egy részén segít majd a Petra modellprogram. Emellett megköszönte a szakemberek munkáját, és arra buzdította a jelen lévő családokat, hogy vigyék végig a programban való részvételt.

„A szeretethez, amit önök adnak a gyermekeiknek, ahhoz adunk mi egy kicsi szeretet, pénzt és sok szakmaiságot. Így lehet majd jól gazdálkodni a „tálentumokkal”

Az egyik szülő, Erdődiné Katona Dóra a közösségi oldalon értesült arról, hogy van ilyen lehetőség, ami a mozgásfejlesztésben segít. – Januárban születtek az ikreim, de sajnos egyikük enyhén oxigénhiányos, ezért a mozgás fejlődése számára lassabb. Azt várom, hogy amiben segítségre szorulunk, abban lássuk a fejlődést, vagy kapjunk irányt, hogy merre induljunk – fogalmazott.

A modellprogram szervezői megkötötték a megállapodásokat a családokkal és átadták a kezdőcsomagokat, amelyek a kicsik esetében játékok, a nagyobbak esetében fejlesztő eszközök voltak. A rendezvény végén egy hatalmas PETRA csokitorta várt mindenkire.

HódmezővásárhelyMárki-Zay PéterPetra Modellprogram