Harmadjára díjaz Lázár alapítványa

Eddig három orvos és egy újságíró kapott Boldog Gizella-Díjat, harmadjára lehet jelölni. A díjátadókon Lázár eddig rendre politikai ellenfeleinek üzent.

Idén harmadik alkalommal adják át a Boldog Gizella-Díjat – mondta el Kószó Péter, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány elnöke a szervezet sajtótájékoztatóján a Rádió 7 beszámolója alapján. Az emlékplakettel és nettó egymilliós jutalommal járó díjat olyanoknak szánják, akik életútjukkal, szellemi vagy fizikai teljesítményükkel példaként állhatnak valamennyi hódmezővásárhelyi polgár előtt – mondta el. Július 10-ig lehet jelölni a szervezet e-mail címén, a díjátadó gála augusztus 19-én lesz.

A szervezetet 2004-ben Lázár János alapította, akkor a kuratórium elnökének az azóta elhunyt Almási István polgármestert kérte fel, az ő helyét vette át Kószó. Korábban ilyen elismerést kapott Draskovitsné Joó Erzsébet, a Csongrád Megyei Hírlap és a Délvilág volt újságírója, Nagy István háziorvos, illetve dr. Páger Lajos és dr. Berta Éva orvos házaspár.

A korábbi években a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban megtartott díjátadón az elmúlt két évben Lázár politikai beszédeket is tartott. Tavaly arról beszélt: „ahhoz, hogy Vásárhely jó hely legyen, hamarosan el kell küldenünk a város élén lévő zavaros embereket”, két éve pedig Márki-Zay Péter akkori győzelmekor így üzent a frissen megválasztott polgármesternek: „abcúg a szájhősnek, és háromszoros vivát minden cselekvő vásárhelyi polgárnak”.

Boldog Gizella-DíjLázár JánosPolgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány