Harmadik győzelmére hajt a Kosársuli

Pénteken este a Pénzügyőr SE együttesét fogadja a Hódtói Sportcsarnokban a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Igencsak érdekesnek ígérkezik a találkozó, mivel a jelenleg hetedik hazaiak mindössze egy győzelemmel állnak jobban, mint a tizedik pozícióban tanyázó fővárosiak. A Vásárhely ezúttal is várja majd az egyesület munkáját segítő adományokat.

A tabella alsó régiójában tartózkodó budapesti alakulatot semmiképpen sem szabad alábecsülni. Soraikban több rutinos játékos is található, akik az első négy mérkőzésükön rendre csak a negyedik negyedben bukták el a győzelmet. Így tehát nem lehet egyszerű összecsapásra számítani, főleg annak tudatában nem, hogy a tabella második fokán álló Sopron ellen idegenben tudott diadalmaskodni a Pénzügyőr.

Ráadásul Slobodan Kalinic tanítványai nincsenek túl jó formában. Mint ismert, a Kosársuli a múlt héten kikapott Sopronban, előtte pedig a Dunaharaszti tört borsot az orruk alá. A helyzetet nem könnyíti meg, hogy a csapatban sok szerephez jutó fiatal játékos, Bodócsi Benjámin bejelentette, hogy egy munkalehetőség miatt nem játszik tovább, így már most pénteken sem lép pályára. A pótlására több fiatal saját nevelésű kosarast vethet be majd Kalinic mester, hiszen a keretben minden eddiginél több tehetséges vásárhelyi kosaras várja, hogy komolyabb szerephez jusson. A derbi előtt Vuk Pavlovics, a kék-sárgák csapatkapitánya elmondta, hogy jelenleg mindenki egészséges a csapatban, és a két vereség ellenére csak a győzelemre koncentrálnak, a siker pedig szerinte azon múlik, hogy ki teljesít majd jobban a lepattanózásban.

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli Pénzügyőr SE elleni mérkőzése pénteken 18:30-kor kezdődik, míg az U20-as mérkőzést 16:00-kor rendezik. Idén újítás, hogy támogatásokat is vár a Kosársuli a nézőktől, akik a felnőtt összecsapás előtt maguk dönthetik el, hogy 100, 500 vagy 2000 forinttal támogatják az egyesületet, amely a csapatok utazási költségeire fordítja a befolyó összegeket.

kosársuliSopron