Hamarosan hulladékudvarral lesz gazdagabb Hódmezővásárhely – Képgalériával

Várhatóan június végén megtörténik az első hódmezővásárhelyi hulladékudvar műszaki átadása, így rövidesen igénybe vehetik ennek szolgáltatásait a helyiek. A beruházás megoldja majd a veszélyes anyagok elhelyezésének problémáját, ugyanakkor szelektív hulladékgyűjtésre is lehetőség lesz a telepen. A szentesi úton lévő létesítményben várhatóan ingyenes lesz a szolgáltatás, tehát egy bizonyos mennyiségig díjmentesen lehet elhelyezni akár autógumikat, elektronikai hulladékokat és veszélyes anyagokat is.

A hulladékudvarok főként európai uniós forrásokból épülnek országszerte, és arra a lakossági igényre kínálnak megoldást, hogy vannak olyan anyagok, eszközök, melyeket a hagyományos kukákban nem lehet, vagy nem szabad elhelyezni. A mostani beruházás egy nagyobb uniós projekt részeként valósul meg.

A 2017-ben indult európai uniós támogatásból megvalósuló hulladékgazdálkodási projektnek egy újabb üteméhez érkeztünk. Maga a projekt során megvalósult eddig szelektív hulladékgyűjtő edények beszerzése, valamint hulladékgyűjtő gépjárművek beszerzése, nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Versegi Attila, a HMSZ NZrt. részlegvezetője.

A projekt most a hódmezővásárhelyi hulladékudvar létesítésével folytatódik, amely körülbelül 160 millió forintból valósul meg a szentesi úton. Olyan konténereket helyeznek el majd ezen a területen, melyekbe különböző típusú hulladékokat vihetnek ki a lakosok.

Ezekbe a konténerekbe lehet belehelyezni a nagyobb lomot, a zöldhulladékot, az építési törmeléket, de a hulladékudvarban lehet elhelyezni az autógumit is például, vagy a háztartásokban keletkező hulladékot, az elemeket, akkumulátorokat, fénycsöveket, elektronikai hulladékokat. Tekintsék meg képgalériánkat a helyszínről:

HMSZ NZrt.hulladékudvarVersegi Attila