Hamarosan feloldhatják az idősotthonokban a kijárási korlátozást

Megszűnt az ellenőrzés a magyar-osztrák és a magyar-szlovák határátkelőhelyeken és határátlépési pontokon, közölte az operatív törzs sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes. A péntektől hatályos intézkedés értelmében az utazókat csak Magyarország területén belül, „mélységben” ellenőrzi a rendőrség. A magyar-szlovén határátkelőhelyek közül Rédicsnél a nemzetközi tranzit- és személyforgalomban, a Tornyiszenmiklós-M70-es autópálya-átkelőnél tranzit- és személyforgalomban, illetve a tornyiszentmiklósi közúti határállomáson a személyforgalomban továbbra is marad a határellenőrzés.
  

A világban 7 millió fertőzöttek regisztráltak eddig, hazánkban a vége felé tart a járvány, az első hullámot lassan magunk mögött hagyjuk., mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Újságírói kérdésekre elmondták: remények szerint hamarosan feloldhatják az idősotthonokban a kijárási tilalmat. A közelgő nyári falunapokra is rákérdeztek. Át fogják gondolni, lesznek-e további enyhítések, hangzott a választ. Az elhunytakkal kapcsolatos úgynevezett lakcímkorrekciót úgy magyarázták: a hivatalos lakcím és a tényleges lakóhely nem feltétlenül ugyanaz, utóbbit kell figyelembe venni azért, hogy tudják, valójában hol történt az eset.

Kiss RóbertKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Müller Cecíliaoperatív törzs