Hamarosan elkészül Szeged fedett uszodája

Hamarosan befejeződik Szeged új fedett uszodájának építése, utána már csak a hatósági engedélyeket kell beszerezni ahhoz, hogy az év elején birtokba vehessék a sportolni és kikapcsolódni vágyók a létesítményt, amelynek a Tiszavirág nevet adták a szegediek.

A 15 ,5 milliárd forintból megvalósított sportuszodában lesz egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence, amelyből egy mozgatható válaszfal segítségével 2×10 pályás huszonöt méteres pálya alakítható ki. A versenyeket egy 1200 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők – számolt be a szeged.hu. A medencecsarnok természetes megvilágítású lesz, sötétíthető, valamint tv-közvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítenek benne.

A lelátók az akadálymentes kialakításnak köszönhetően kerekesszékkel is megközelíthetők.

A versenymedence mellett egy bemelegítő és egy melegvizes tanmedence, valamint egy külső-belső lazító ülőmedence is az uszoda része.

A medencék mellett kondicionáló termek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiség és egy wellness-részleg is megtalálható lesz az új létesítményben.

Szegeduszoda