Hamarosan 100-zal mehetnek a vasútvillamosok?

Mucsi László projekttanácsadó beszélt arról a Rádió 7-nek, hogy kijavították a kígyózó mozgással kapcsolatos hibákat a vasútvillamosokban. Azt mondta, keményebb lengéscsillapítót szereltek és szerelnek be a teljes flottán., hamarosan tényleg mehetnek 100-zal a szerelvények a két város között. Közben átadták a szegedi tram-train járműtelepet.

Mucsi László, a tram-train projekttanácsadója arról beszélt a Rádió 7-ben, hogy eddig is csak nagyobb sebességnél jött elő, a kígyózó mozgás és elmondása szerint nem is mindegyik szerelvénynél. A kivitelező feltárta és megoldotta a problémát, ugyanis keményebb lengéscsillapítót szereltek és szerelnek be a teljes flottán. Az átszerelések teljes elvégzése után hatósági vizsgák következnek, és megkezdődhet a menetrend véglegesítése. Ezen kívül a végleges, sűrített menetrend is rövidesen kialakul és elindul, nyilatkozta Mucsi, aki azt is hozzátette, a kígyózó mozgás eddig sem volt veszélyes, csak az utasok komfortérzetét csökkentette. 

Ezzel párhuzamosan Lázár János kormánybiztos közösségi oldalán tette közzé, hogy befejeződött a szegedi tram-train járműtelep építése. Itt minden kisebb-nagyobb javítási munkát el tudnak majd végezni.

HódmezővásárhelyLázár JánosSzegedTram-train beruházás Hódmezővásárhely és Szeged között