Hallatlan nemhallé: vásárhelyi versenyző vegán fogása is a legjobbak között

Arany minősítést kapott a vegán Hallatlan nemhallé az idei Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon. A csapat egyik tagja a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dorka volt.

Dorkáék már tavaly is indulatk a fesztiválon, igaz, akkor még versenyen kívül. Mivel ők maguk vegánok, ezért nem halból készítették el az étket, jelszavuk is az volt: ,,A hal nem lakoma, hanem koma”. Dorka partnere a versenyben Dér Lilla volt.

Dér Lilla és Gyarmati Dorka

Dorka a Hódpressnek elmesélte, hogy most végre tudtak indulni a versenyen, ám arra nem számítottak, hogy ilyen sikerük lesz, inkább arra gondoltak, hogy kapnak egy kis figyelmet a ritka, halmentes halászlevük miatt. Ám étteremvezetők és szakácsok kezdték el a menüjüket dícsérni, sőt, megkérdezték, el tudnák-e ezt ténylegesen éttermek számára készíteni.

A hallébe alga mellé, ami a hal ízét adja, a ,,húsos” halászlvelknél is, padlizsánt tettek, az az alapanyaga. Az ötletgazda Dorka volt, mint ahogy a zöldséget is ő pucolta, de a hallé elkészítése elsősorban Lilla érdeme.

A Hallatlan nemhallé arany minősítést kapott, ám az ajánlatot, tudnillik, hogy elkészítsék éttermeknek is, egyelőre tisztelettel, de visszautasították. Ahogy Gyarmati Dorka mondta, többek között azért sem, mert Lilla pszichológus, és mindenképpen a szakmájában szeretne dolgozni. Hogy a távolabbi jövőb en mi lesz, az még kérdéses.

Dér LillaGyarmati DorkaHallatlan nemhalléNemzetközi Tiszai Halfesztivál