Halálos áramütést szenvedett egy fiatal egy vonat tetején

Életveszélyes, épp ezért nagyon nem jó ,,játék”, mégis csinálják fiatalok, hogy felmásznak a mozdonyok tetejére és ez áram alatt lévő részeken halálos is lehet. Mint ahogy sajnos tegnap Budaörsön történt. A borítókép illusztráció.

A fiatal vasútüzemi területen illegálisan felmászott egy mozdony tetejére, ahol a 25 ezer voltos felsővezeték közelében halálos áramütést szenvedett, írja a MÁV.

Évente többen szenvednek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen illegálisan felmásznak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára, és sajnos időnként az izgalmas elfoglaltságnak tűnő szelfikészítés a vonat tetején halállal járhat. A szörnyű balesetekben jellemzően fiatalkorúak, gyermekek érintettek.

Azt írják, és ezt tudni kell, hogy már önmagában az 5-6 méter magas jármű tetejéről való lecsúszás is súlyos sérüléseket okozhat, vagy akár halálos következménnyel is járhat. A villamos felsővezeték megközelítése is életveszélyes, 2 méteres távolságon belül halálos áramütést is okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése életveszélyes.

halálos balesetMávvasút