Hajnalban köszörülték a tram-train sínét

Viszonylag csendesen kezdték mára virradó hajnalban a tram-train Kossuth téri megállója előtti kitérő karbantartását, csak a sínköszörülés járt nagyobb zajjal.

Nem is lehetett máskor elvégezni a karbantartási munkálatokat, csak miután megszűnt a pályán a villamosvasút forgalma – tapasztaltuk ma hajnalban az egyébként az Andrássy úton lévő Kossuth téri kitérőnél zajlott munka láttán. Ugyanis a Strabag Vasútépítő Kft. szakemberei hiába végeztek profi munkát, az azért jó ideig eltartott. Így napközben nem lehetett volna elvégezni anélkül, hogy ne kellett volna szüneteltetni a vasútvillamos közlekedését.

Hogy a szakemberek meddig dolgoztak, a még fennlévő környékbéliek vagy az éberen alvók jól tudják, mert a sínköszörülés hangját elég jól lehetett hallani.

Összeszokott csapatban dolgoztak a kitérőnél a szakemberek

A Strabag Vasútépítő Kft. egyébként már idejekorán elnézést kért a környéken lakóktól a zajjal járó munka miatt. A kivitelezéssel egyébként megvárták az utolsó, Szeged felől érkező járatot, mely a reggeli műszakkezdésig a Nagyállomás melletti végállomáson várakozott.

Mint azt a helyszínen megtudtuk, a megálló másik, Szent Antal utcai részén lévő másik kitérő karbantartását is elvégzik majd.

karbantartáskitérősínköszörüléstram-train