Hajdú-Biharban tartottak előadást a vásárhelyi történészek

A héten több előadást is tartott Hajdú-Biharban Pintér István és ifj. Pintér István – tájékoztatták a Vásárhelyi Médiacentrumot.

Nádudvaron könyvbemutatóval várták az érdeklődőket Szerbia és Montenegró legyőzése és Albánia elfoglalása 1915-1916-ban címmel. Az előadáson részt vett Maczik Erika polgármester, az alpolgármestere és az aljegyző is. A művelődési központ igazgatóhelyettese a buszállomáson várta őket, majd bemutatta a város főterét. A két vásárhelyi történész rendkívül megörült a Lenkey-huszárok emlékművének – ahogy kiderült, nádudvari katonák is voltak köztük.

Fotó: ifj. Pintér István

Szegi Emma polgármester meghívásának tettek eleget, amikor Kabán, 7-8. osztályosoknak mondták el a Katonáink vitézsége az első világháborúban című előadásukat. Kb. 60 diák rendkívül fegyelmezetten viselkedett, ez az ott dolgozó tanárok munkáját dicséri. Vágó Emese igazgatónő a fogadástól a műszaki technikán keresztül a város bemutatásáig és az ebédig az egész rendezvényt úgy szervezte meg, hogy jobban azt én magam sem tudtam volna! – fogalmazott Pintér István.

Természetesen mind a két helyen térképeken mutatták a csapataink előrenyomulását.

előadáshajdú-biharIfj. Pintér IstvánkönyvbemutatóPintér István