Hadházy kiáll Márki-Zay mellett

Hétfőn Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a korrupcióellenes küzdelem közismert élharcosa, tett rövid látogatást Hódmezővásárhelyen, aminek keretében Márki-Zay Péterrel is találkozott. Hadházy a Kossuth téren, a Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusával közösen felvett élő videóban biztosította a polgármestert teljes támogatásáról a közelgő önkormányzati választásokon.

Mindig nagy örömmel jövök Vásárhelyre, gyerekkoromban sok időt töltöttem itt, itt kereszteltek – mondta el rögtön az elején Hadházy, és hozzátette, büszkén ajánl egy olyan polgármestert, aki nemcsak beszél a korrupcióellenes küzdelemről, hanem referenciamunkája is van. Hangsúlyozta: tény, hogy Hódmezővásárhely szemmel láthatóan működik, rendben van, nem zárt be például a strand sem annak ellenére, hogy a kormány mindent megtett azért, hogy csökkentse a város lehetőségeit. Hadházy szerint csodák nincsenek, vagyis mindez csak azért lehetséges, mert a korábbi korrupciót lecsökkentették. Úgy gondolja, már az magáért beszél, hogy 7 milliárd forintot fizetett vissza a város az utóbbi években.

Hadházy bízik, sőt, biztos benne, hogy Márki-Zay Péter folytathatja a munkáját júniustól is.

A hódmezővásárhelyi emberek kemény emberek, nem felejtenek, és tudják, látják a változást

– fogalmazott a független képviselő.

„A sértődött politikusnál nincs rosszabb”

Szeretem azt, amikor nemcsak beszélünk valamiről, hanem csináljuk is, Márki-Zay Péter munkája pedig ezt támasztja alá

– nyilatkozta a Médiacentrumnak Hadházy Ákos. – A kormány és Lázár János mindent megtett azért, hogy elsorvassza ezt a várost, amely láthatóan ennek ellenére működik. Ez csak azért történhetett meg, mert pénzeket spóroltak meg, csökkentették a korrupciót.

Vásárhelyen 1 millió forint felett minden nyílt közbeszerzés, tehát bárki adhat ajánlatot – ez egyáltalán nem szokásos ebben az országban sajnos. Az, hogy 7 milliárd forintot vissza tudott fizetni a várost ilyen körülmények között, csak azt jelenti, hogy jól vezették, és hogy megszűntek a korábbi túlárazások.

– hívta fel a figyelmet Hadházy.

A térség országgyűlési képviselőjével kapcsolatban elmondta: A politikusok közül a sértődött politikus a legrosszabb, Lázár pedig mindent megtett azért, hogy mintegy megbosszulja a vásárhelyieken a vereséget.

Én nagyon büszke vagyok a vásárhelyiekre, hogy ennek ellenére kitartottak a polgármesterük mellett.

– hangsúlyozta.

Arról a sokat hallott tévhitről is beszélt – ezt a suttogó propaganda is kihasználja – amely szerint nem szabad olyan politikust választani, aki nem kormánypárti, mert akkor nem jönnek a pénzek.

Erre azt szoktam mondani, hogyha egy pénznek egy kormánypárti politikus mellett ellopják a felét, még mindig jobban jár egy olyan város, aki mondjuk csak a kétharmadát kapja meg a támogatásoknak, de még mindig több pénze lesz, mintha ellopták volna a pénz felét.

fogalmazott, majd hozzátette:

Ami Hódmezővásárhelyen történt, az nagyon jól mutatja, hogy nem szabad félni a zsarolástól. Biztos vagyok benne, hogy továbbra sem fognak engedni Lázár János zsarolásának Hódmezővásárhelyen.

Fegyverszünetet kötött Magyar Péterrel

A politikust Magyar Péter színrelépéséről is megkérdeztük, hiszen az utóbbi napokban egy kisebbfajta csörte zajlott közte és a Diákhitel Központ volt vezetője közt a közösségi médiában, amely úgy tűnik, most fegyverszünettel zárult.

Nem teheti meg az ember, hogy nem vizsgálja meg ezeket a szerződéseket [a Diákhitel Központ korábbi szerződéseit – szerk.] – hangsúlyozta Hadházy. – Ezekről leírtam, amit akartam, a jó hír az, hogy Magyar Péter nem zárkózott el, hogy ezekről a kérdésekről is beszéljünk. Hadházy hangsúlyozta: megbeszélték, mi az, amiben egyetértenek, és mi az, amiben nem, de most mindkettőjüknek sok dolga van június 9-ig, a beszélgetést utána folytatják.

Ha hallgatnánk és nem foglalkoznánk dolgokkal, az a hitelességen olyan repedéseket kelthetne, amibe azután a propagandasajtó be tudna mászni.

– mutatott rá a korrupcióellenesség magyarországi élharcosa.

Hadházy ÁkoskorrupcióLázár JánosMagyar PéterMárki-Zay Péterönkormányzati választásVálasztásVásárhely