„Ha jogszerűtlenséget tapasztalnak, szerintem mindenkiél van otthon egy vasalódeszka”

Nem akart harcos lenni, sem médiaszereplő Vezsenyi László. A makói testnevelő tanár vasalódeszkás videója mégis ilyen hatást ért el.

Nem akart sem harcos, sem médiaszereplő lenni az a makói pedagógus, akit egy videója miatt alázott meg és tiltott el a tanítástól a helyi tankerület vezetője. Megírtuk azt is, hogy Vezsenyi László ügyében ombudsmani vizsgálat indult, később a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ irányítója lemondott.

Vezsenyi László és Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt tegnap a történtekről. Vezsenyi ismét elmondta: nem tananyagnak szánta a videót, hanem viccnek, karanténhelyzetben kellett volna úszásórát tartani. A diákjaitól eltiltották, furcsa helyzetben volt, mert nem bocsátották el, de nem taníthatott. Jó hírt kapott azonban a makói József Attila Gimnáziumból: szeptembertől számítanak a munkájára, ő pedig szeretne tanítani. Elmondása szerint a vasalódeszkás videót követő, őt ért szankciókról senki nem tudott a tantestületből, miután megtudták, támogatásukról biztosították, de nem mehettek szemben a tankerület vezető döntésével szemben. Szerinte a vasalódeszka szimbólummá vált. A magyarnarancs.hu portálnak azt mondta, korábban is volt komoly konfliktusa a most lemondott tankerület-vezetővel.

ATVEgyenes beszédHódmezővásárhelyi Tankerületi KözponttankerületVasalódeszka-gateVezsenyi László