Gyümölcsöző feladatok a civileknek- kerekasztal beszélgetést tartottak a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban

A rendezvény kapcsán is beigazolódott, nagyon sok fontos dolog indul el közösségi kezdeményezésként, de azt is figyelembe kell venni, milyen az igény rá, mert ezt egy jó projekt szempontjából fontos, mondta  Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

Elmondta azt is, hogy 11 milliárd forint lesz a keret a várhatóan ősszel kiírt NEA ( Nemzeti Együttműködési Alap) pályázatokra, amire már lehet készülni előre, kidolgozni a szervezet jövő évi terveit.

Nagy, ámde gyümölcsöző  feladat is ez a civil szervezeteknek.

Ugyanebből az alapból 2017-ben alakult a Buborék Szabadművészeti Egyesület által a Vásárhelyi Civil Kerekasztal, ami azóta is segíti a civileket személyes jelenlétű fórumokkal, pályázati tájékoztató napokkal, a hozzá forduló szervezeteket egyéb információkkal.

A járványhelyzetet online túlélve ismét munkába lendülve nyitottunk, és örültünk a lehetőségnek, hogy a helyi civilek találkozhatnak a helyettes államtitkárral és a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályainak munkatársaival, akik készségesen válaszoltak a szervezetek képviselőinek a lokális feladatokkal és a pályázati rendszerrel, kiírással kapcsolatos kérdéseikre.

-mondta el Nyári Júlia, az egyesület vezetője.

Fontosak ezek a találkozások- hisz a civilek életében is az informácóáramlás és a kapcsolatépítés a két alappillér amin a projektek sikeressége múlik.

A helyi civil szervezetek továbbra is fordulhatnak segítségért a Vásárhelyi Civil Kerekasztal vezetőjéhez, Nyári Júliához és a Csongrád-Csanád megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központhoz.

civilHódmezővásárhelyjárási hivatalkerekasztalszervezetek