Győzelmével ezüstérmes a HLKC az NB II Dél-keleti csoportjában

Kiküzdötte a győzelmet a HLKC NB II-es női kézilabda csapata az idény utolsó hazai mérkőzésén, s ezzel bebiztosította második helyét a tabellán.

A megfiatalított vásárhelyi együttes sokáig nem tudott elhúzni Jász-Nagykun Szolnok megyei ellenfelétől, pedig előzetesen a tabellán elfoglalt helyek alapján jelentős különbségre lehetett számítani a két csapat között. Bizonyára a megilletődöttség is szerepet játszott a hazaiak játékában, hiszen a tinédzsereket felsorakoztató HLKC hosszú idő után először játszott szurkolók előtt tétmeccset a Balogh Imsi Sportcsarnokban.

Hódmezővásárhelyi LKC – Mezőtúri AFC 35-31 (20-18)

Papp Mihály mb. vezetőedző: – Nagyon hullámzó játékkal sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Végig problémát okozott védekezésben megállítani az ellenfél erős átlövőit, így sok gólt kaptunk a távoli zónákból. Támadásban a helyzetkialakítással nem volt problémánk, viszont a 35 lőtt gól ellenére nagyon sokat hibáztunk a befejezéseknél. Ezzel a győzelemmel sikerült megszereznünk az ezüstérmet a bajnokságban. Jövő héten újabb 2 ponttal szeretnénk búcsúzni szezontól.

Az idény zárófordulóját május 22-én rendezik, akkor a már ezüstérmes vásárhelyi lányok Bácsalmásra látogatnak.

HLKCkézilabda