Gyorsított eljárásban bíróság előtt egy idős nőt kirabló férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban az őrizet 72 órája alatt bíróság elé állítja azt a férfit, aki hétfőn délután vette el erőszakkal egy idős nő táskáját egyik megyebeli kisvárosban – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint az idős nő hétfőn 16 óra körül távozott az élelmiszerboltból. A férfi látta, hogy a táskáját a kerékpárja kosarába teszi, ezért elhatározta, hogy biciklivel követi az idős nőt. Amikor a kerékpározó sértett mellé ért, menet közben megpróbálta kiemelni a táskát a bicikli kosarából. A néni ezt észlelve a táskára ráfogott, hogy a lopást megakadályozza, melyre reagálva a férfi a táska fülét erősen megrántotta. Ennek következtében a sértett a kerékpárjával elesett, a vádlott pedig a táskával együtt a helyszínről eltekert.

Az eltulajdonított táskában mintegy 17 ezer forint készpénz és okiratok voltak. A férfi miután a lakására ért, a táskát átkutatta, majd az idős nő személyi igazolványát és egyéb okiratait a táskával együtt elégette.

A nyomozás során mintegy 15 ezer forint a rendőrség lefoglalt, így a kár egy része megtérült.

A járási ügyészség a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt állítja az őrizet 72 óráján belül a bíróság elé a vádlottat. A bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság a mai napon dönt.

Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészségrablás