Gyopáros Alpár: Hódmezővásárhellyel sokat küzdünk

A Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Magyar Nemzetnek adott interjút. Elmondta, hogy a járvány ellenére a Modern városok program működik, de ,,Hódmezővásárhellyel sokat küzdenek.

Gyopáros Alpár elmondta, a Modern városok program előrehaladása nagyban függ az adott város aktivitásától, szakmai felkészültségétől és attól, hogy a fejlesztéseket mennyire készítik elő. Jelezte, mivel itt nagy beruházásokról van szó, a tervezési, közbeszerzési, kivitelezési szakaszok minden esetben időigényesek.

Elmondása szerint ,,vannak azonban olyan városok, amelyek inkább a programot becsmérelik, ahelyett, hogy azon dolgoznának, hogy a polgári kormány minél több támogatást tudjon a településükön élőknek juttatni. A szabályokat be kell tartani, de mégis vannak olyan városvezetők, akik mindig újabb és újabb fejlesztéseket, vagy olyan változtatásokat szeretnének, amelyek szöges ellentétben állnak az aláírt megállapodásokkal” – hangsúlyozta Gyopáros Alpár. Példaként említette, hogy Hódmezővásárhellyel sokat küzdenek.

A programról legutóbb november elején írtunk. Akkor derült ki, hogy 14 kilométer hosszan felújítaná és szélesítené, 72 kilométeres új nyomvonalon pedig bővítené külterületi úthálózatát Hódmezővásárhely a Modern Városok Program kerékpárút-fejlesztési projektjének részeként.

A programból szeptemberben 300 millió forintot csoportosítottak át, hogy új kápolna épüljön, illetve gépjárműjavító műhelyt és mosót alakítsanak ki a vásárhelyi laktanyában.

Gyopáros Alpár az interjúban nem részletezte,  hogy július elején miért vonta vissza az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Modern Városok program keretében a városnak ígért könyvtár és tudásközpont támogatását.

A Miniszterelnökség évek óta nem ad logikus választ arra sem, miért nem adnak engedélyt, hogy a Csengettyű közi lakásokat kiadhassa az önkormányzat.

Gyopáros AlpárHódmezővásárhelyModern Városok Program