Gyöngyösi Ferenc reagált Lázár János kijelentéseire

Az alpolgármester Lázár azon kijelentésére reagált, hogy Hódmezővásárhely az összes ellenzéki városhoz, mint például Budapesthez hasonlóan, csődben lenne. Nincs abban. Nem dúskál a javakban, de anyagi helyzete stabil, mondta Gyöngyösi.

Nem igazak Lázár János vádaskodásai, amelyek szerint Hódmezővásárhely csődben lenne, erről beszélt videójában Gyöngyösi Ferenc alpolgármester, aki mellékelten bemutatta a számlavezető bank egyenlegközlőjét is:

Ezek szerint a városnak a látra szóló egyenlege mintegy 850 millió forint, ezen kívül a lekötött betéteinek összege 650 millió forint, míg a folyószámla hitelkerete 1 milliárd forint, melyből jelenleg nincs fennálló tartozás.

Az is kiolvasható a dokumentumból, hogy a kimutatás a 2024. június 20-i állapotot tükrözi.

Gyöngyösi elmondta: a város nem dúskál a javakban, de stabil helyzetben van, és szeptemberben még 2 milliárd forint adóbevételt várnak.

Emlékeztetett arra is, hogy mindez úgy, hogy a város szolidaritási hozzájárulását 144 millióról előbb 288-ra, majd 480 millióra emelték. Hódmezővásárhely volt az egyetlen megyei jogú város, amelyik nem kapott rezsikompenzációt, bár kötelezettségüknek eleget tettek.

Arra, hogy a város a pénzt mulatságokra költené, Gyöngyösi azt válaszolta, hogy 2017-ben a 3 napos Szent István-napok 60 millió forintba került, 2023-ban a 10 napos 40 millióba, míg idén három napos sörfesztivál 20 millióba, tehát 13 nap annyiba került, mint 2017-ben egy három napos rendezvény a korábbi városvezetés alatt.

Arra kéri Gyöngyösi Ferenc Lázár Jánost, inkább, mint országgyűlési képviselő, a város, szülővárosa érdekeit képviselje.

A teljes videót itt tekinthetik meg:

egyenlegGyöngyösi FerencLázár János