Gyöngyösi Ferenc: idén két fesztivált is szervezünk

Szerda délután tartott lakossági fórumot Gyöngyösi Ferenc alpolgármester, képviselő a Csúcsi Olvasókörben. Beszámoló és tervek is elhangzottak. Idén két fesztivált is szervez a város.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester, képviselő szerda délután a Csúcsi Olvasókör épületében tartott lakossági fórumot. Előrelátóan és takarékosan az első hat lakossági fórumát az év első felére meghirdette egy szórólapon, de az egybegyűlteknek elmondta: bár a mandátuma októberig tart, ezért csak addig ismertek az időpontok, azonban ő decemberben is szeretne fórumot tartani.

Mivel az Észak utcai közösségi ház elkészült, a hat alkalomból háromszor ott várja majd a Kincses-telepieket.

Gyöngyösi Ferenc beszámolt az elmúlt időszak megvalósulásairól, melyeket viszonylag hosszan sorolt. Elmondta, hogy a decemberi ünnepi időszakban olyan programkínálatot nyújtottak, amivel a szórakozási igényeket próbálták kiszolgálni. Számokat is hallhattunk: a jégpálya használatát illetően, bár rengetegen érkeztek saját korcsolyával, a korcsolyabérlések száma is jelentős volt, több mint 2,5 millió Ft bevételt hozott. Az iskolásoknak heti háromszor, az ovisoknak heti kétszer biztosított korcsolyázási lehetőségek ingyenesek voltak. Az adventi időszak szórakozási lehetőségei, a dodzsem és a körhinta városkártyával a lakosoknak ingyenesek voltak, ez az önkormányzatnak több mint 7 millió forintjába került, ugyanis a város fizette meg az 1500 ft/alkalmas díjat. A leglátványosabb és egyben legnagyobb közéleti vitát generáló hóágyúval kapcsolatban is beszámolt az alpolgármester, eddig 14 napig szánkózhattak a gyerekek.

Elhangzott, hogy az önkormányzatnak megvan az elfogadott költségvetése és eszerint a választókerüeti költségkeret 3 millióról 3,5 millióra nőtt. Ennek elköltésére a képviselő még vár további lakossági javaslatokat, amelyekkel összefésülheti terveit.

A számos egyéb fejlesztés, megvalósulás felsorolása mellett a tervekről is hallhattunk a fórumon. Gyöngyösi Ferenc elmondta, hogy a tavalyi augusztusi 10 napos borfesztivál sikerét tekintve idén két fesztivált is szervez a város, lesz egy sörfesztivál és egy borfesztivál is. A részletes programról és a fellépőkről későbbre ígért tájékoztatást.

A fórumon Márki-Zay Péter polgármester is részt vett, aki felhívta a figyelmet, hogy a választások közeledtével egyre több rágalom hangzik majd el a városvezetést illetően, de kérte az egybegyűlteket, hogy ne dőljenek be a propagandának. Példaként azt is felhozta, hogy Lázár János hiába fenyegette meg a vásárhelyieket, hogy a várost nem támogatja a kormány, ha Márki-Zayra szavaznak, ettől még a normatívákat megkapja a város, az örökölt adósságból már 7 milliárdot visszafizettek és számos fejlesztést valósítottak meg saját forrásból. Emellett a kormány több tagjával is sikeres tárgyalásokat bonyolítottak. A polgármester meg is jegyezte, hogy a Navracsics miniszterrel való találkozásai után már a kormánypárti minisztert is gyalázták a helyi lázár-médiában.

Gyöngyösi FerencHódmezővásárhelyLakossági fórumMárki-Zay Péter