Gyógyszerész és pedagógus kapta a Boldog Gizella-díjat

Dr. Könyves Gézáné Dr. Szporny Sára gyógyszerész és Sós Imre pedagógus kapta idén a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány által alapított Boldog Gizella-díjat – írja a Délmagyar.hu. A 2004-ben Lázár János által létrehozott alapítvány immáron harmadik éve oszt ki elismerést azoknak, akik példaként állhatnak valamennyi hódmezővásárhelyi polgár előtt.

Az idén szűk körben megtartott átadón a lap tudósítása szerint Lázár arról beszélt, hogy az elmúlt hónapok „felülírták a globalista játékszabályokat”, rámutattak, mennyire fontos a nemzetállam, az önrendelkezés, az önvédelem, az önellátás képessége, hogy egy nemzet képes legyen megvédeni saját magát.

„Soha nem gondoltuk, hogy egy arctalan háborúval kell szembenéznünk. 1020 év távlatában Szent István álma az erős magyar államról, 2020-ban, a koronavírus idején visszaigazolást nyert. Az elmúlt hónapokban minden magyarnak fontosabbá vált az a hely, ahová született, vagy ahol él. Az „idevalósiság” felértékelődött. A globalizmussal szemben erősödött a lokalitás” – fogalmazott a fideszes országgyűlési képviselő.

Boldog Gizella-DíjDr. Könyves Gézáné Dr. Szporny SáraLázár JánosPolgári Hódmezővásárhelyért AlapítványSós Imre