„Gyógyítani kell és nem kamerázni”

Hosszú hónapok után tegnap ismét közölt néhány, a koronavírus elleni küzdelem frontvonalát bemutató kórházi felvételt a Magyar Távirati Iroda.

A héten összesen 28 szerkesztőség írta alá a miniszterelnöknek és az országos tiszti főorvosnak címzett nyílt levelet, melyben arra kérték a döntéshozókat, hogy tegyék végre lehetővé az objektív tájékoztatást a kórházakban uralkodó állapotokról, mert a hiteles tájékoztatás segíthet a lakosságnak a védekezésben.

Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közösségi oldalán szerdán azt írta: „a baloldali portálok kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni.” Hozzátette: a magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok, ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek. „Hagyják őket dolgozni!” – hangsúlyozta a politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök is reagált a nyílt levélre a köztévében adott interjúban: „Nem most van itt az ideje annak, hogy bemenjünk a kórházakba, hogy kamuvideókat, vagy álhíreket gyártsunk.”

egészségügyKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Kovács ZoltánMagyar Távirati IrodaOrbán Viktor