Gyermeknapra meglepetéssel készültek a bohócdoktorok

Mintegy tízezer gyermeket ajándékoznak meg a bohócdoktorok gyermeknap alkalmából játékcsomagokkal, írószerekkel, finom csokoládéval. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, hogy 25 önkormányzaton, családsegítő szolgálaton, alapítványon keresztül juttattak a bohócdoktor önkéntesek gyermekekhez gyermeknapra meglepetés ajándékokat, így a segítség / szeretet a leginkább rászoruló térségekig is elér.

Szorgosan sürögtek – forogtak gyermeknap előtti hetekben a bohócdoktorok, hogy hátrányosabb térségekben működő szervezeteken keresztül tízezer gyermeknek eljuthasson minden játék és ajándékcsomag. A Mátrix Közhasznú Alapítvány piros orros bohócdoktor csapata bizonyított: a dobozolás, válogatás, pakolás éppolyan jól megy, mint a gyermekkórházakban a vidámító – gyógyítást segítő bohócdoktor vizit – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot az alapítvány.

Egyre szélesebb az elszegényedők köre, egyre többen kérik a segítséget. Sajnos nem csak gyermeknapra, a mindennapi megélhetéshez, a létfenntartáshoz is – fogalmaz az alapítvány vezetője. Aki teheti a számára felesleges dolgokat (pl. túlvásárolt élelmet, kinőtt ruházatot, háztartási dolgokat) adományozás révén eljuttathatja az arra rászoruló kisgyermekesekhez, idős – egyedülállókhoz, így közösen tehetjük jobbá a világunkat. Az ilyen forma segítség semmibe sem kerül, de sokat jelenthet.

bohócdoktorokgyereknapMátrix Közhasznú AlapítványönkéntesRácz AnettSzeged