Gyereksarokkal gazdagodott a batidai olvasókör

A batidai iskola épületében szombaton délelőtt egy, gyerekeknek és felnőtteknek is remek szórakozási lehetőségeket nyújtó közösségi teret adtak át. A helyi olvasókör tagjai, élükön Kurucziné Kis Katalinnal egy ideje már kezükbe vették saját közösségük sorsát, és egyre több közösségi rendezvényt szerveznek és az önkormányzat tulajdonában lévő batidai iskola épületét használják.

Szombaton délelőtt a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Minden Fiatal Magyarországa és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület egy közösségi teret adott át, ahol gyereksarkot és olvasósarkot alakítottak ki. Márki-Zay Péter, a mozgalom elnöke portálunknak elmondta, hogy adományokból sikerült a szervezetek önkénteseinek számos érdekes és hasznos játékot beszerezniük, a felnőtteknek pedig olvasósarkot rendeztek be.

Az épület az önkormányzat tulajdonában van, ezért a polgármester felhívta a közösség figyelmét a tavaszi városi civil pályázatokra, ahol tudnának további forrásokat szerezni az épület konyhájának a rendberakására is.

Kurucziné Kis Kata, a gondnoka a közösségi térnek elmondta, hogy a helyi Olvasókör már tavaly is Mikulásbulit szervezett, ahol mintegy ötven gyerek vett részt. Nem mindenki batidai, de valamilyen kötődése van a településrészhez, sokuknak a nagyszülei élnek itt. Éppen erre a rendezvényre javította meg az önkormányzat a kéményt, de egy fát is kivágtak az épület mellől, ami már nagyon feltúrta a járdát.

A közösség tervei között szerepel az épület konyhájának felújítása, akkor mindenféle nagyobb rendezvényt, akár születésnapokat vagy egyéb közösségi összejöveteleket is lehetne itt tartani. Tervezik nyáron egy kertimozi vagy filmklub indítását.

A közösséget jórészt fiatal családok alkotják, akik rengeteg önkéntes munkával segítik a batidai olvasókör életét.

A szombaton a játéksarok átadójára sokan elmentek, a gyerekek azonnal birtokba vették a játékokat, akadt kiskamasz, aki azonnal olvasni kezdett, és a legkisebbek is élvezettel vetették bele magukat a játékba.

BatidagyereksarokHódmezővásárhelyközösségi térMárki-Zay PéterolvasásOlvasókör