Gyereknapra megnyílnak a tűzoltószertárak

Az évek óta nagy sikerrel megrendezett nyílt napon a civilek is betekintést kaphatnak a tűzoltói munka rejtelmeibe.

Országszerte 436 helyszínen rendezik meg a Nyitott szertárkapuk nevet viselő programsorozatot, amely évek óta nagy sikert arat a gyerekek körében. A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint Csongrád-Csanád vármegyében is nagy várakozás előzi meg. Idén május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján várják a megyei hivatásos és önkéntes tűzoltóságok a tűzoltószertárak és a katasztrófavédelmi munka iránt érdeklődő családokat.

A megyénkben a szegedi, szentesi, makói, csongrádi, hódmezővásárhelyi, ruzsai és a kisteleki hivatásos tűzoltóságok lesznek látogathatók.

A látogatókat 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák, a rendezvényen a látogatók játékos keretek között szerezhetnek információkat a katasztrófavédelmi munkáról, a tűzoltók hétköznapjairól, és természetesen biztonsági és munkavédelmi témájú információkat meghallgathatnak a látogatók.

A legkülönfélébb korosztályokra szabott programelemek között próbariasztás, eszközbemutató és a szerek, felszerelések megtekintése, bamutatása is szerepel.

gyereknapKatasztrófavédelemNyitott Szertárkapuktűzoltóság