Frissítés: Gulyás Gergely: május 28-tól jöhetnek a lakodalmak

Frissítés: május 28-tól meg lehet tartani a lakodalmakat. Június 1-től a nyári táborokat is meg lehet tartani, ám augusztusig a korlátozások mindenképp maradnak, jelentette ki Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint erről a jövő héten tárgyalnak, és bár eredetileg május 10-ig elérték volna az 5 millió beoltottat, ez valószínűleg május végére lesz meg. Május 28-tól ismét lehet lagzikat tartani.

A 168 Órának is arról beszélt Gulyás Gergely, hogy még májusban, a hó végén érhetjük el az 5 millió beoltottat, amikor újabb enyhítések jöhetnek.

Gulyás elmondta, a magyar és a nemzetközi adatok arra engednek következtetni, hogy a harmadik hullám a vége felé tart.

Az újabb enyhítésekről, különösen a rendezvényekről a jövő héten dönt a kormány. Gulyás Gergely elmondta, a zárt térben mindenképpen szükség lesz a védettségi igazolványokra.

A mai hivatalos adatok szerint 4 420 767 fő beoltott van Magyarországon. Bár az adatokkal van némi baj, mert tegnap hivatalosan már 2 599 041 fő, ma pedig csak 2 584 879 fő kapta meg a második oltását. Azóta egyébként korrigálták a számot, tegnap még csak 2 559 041 fő kapta meg a második oltást.

Forrás: 168 Óra/ HVG

5 millióenyhítésfesztiválGulyás Gergelyújranyitás