Grezsa István mellett kampányolt Hódmezővásárhelyen Szijjártó Péter (frissítve)

A miniszter szerint a kormánypárti jelölt képes elhozni a megfelelő forrásokat a város fejlődéséhez.

A héten már a második miniszter látogatott el Hódmezővásárhelyre. Hétfőn ugyanis Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, kedden pedig Szijjártó Péter külügyminiszter érkezett a városba.

A külügyminiszter a látogatásról posztolt is a Facebook oldalán. A bejegyzésben Márki-Zay Pétert „Magyarország legháborúpártibb politikusának” nevezte annak ellenére, hogy a polgármester számtalan alkalommal – legutóbb a hétfő délután tartott lakossági fórumán – a háború ellen és a béke mellett foglalt állást.

„Azonban a város és az ország számára is, van egy békepárti polgármester-jelölt: Grezsa István” – ajánlotta a Fidesz-KDNP jelöltjét a vásárhelyieknek Szijjártó Péter, mivel úgy véli, ő képes egyedül „munkahelyteremtő beruházásokat” és a fejlődéshez szükséges forrásokat hozni a városba.

„Ezért kapta Szijjártó úr a háborús bűnös Putyintól a kitüntetést? Ezért visz Orbán Gáspár magyar fiatalokat meghalni Csádba, véres polgárháborúba? Ezért akár Schmidt Mária még a magyar lányoknak is sorkötelességet? Grezsa úr és a Fidesz egyáltalán nem békepárti, hanem bizonyítottan pedofil- és tolvajpárti” – kommentálta Márki-Zay Péter a külügyminiszter posztját.

Hozzászólásában a polgármester kihangsúlyozta, hogy a jelenlegi hódmezővásárhelyi városvezetés már bebizonyította, hogy „tisztességgel és becsülettel egy város akkor is szabadon fejlődhet, ha miniszter úr nem hoz ide sem akkumulátorgyárat, sem migránsgettót”.

Grezsa IstvánMárki-Zay PéterSzijjártó Péter