Grafikai és jégfestő tárlat nyílt a könyvtárban

A Lángelme és a Fekete nap címmel nyílt meg Ormos Zsuzsanna grafikai- és Magyarné Varga Anna (a képen) jégfestő kettős kiállítása.

– Az Art Pagony Művészettörténeti Önképzőkör Mester és tanítványa sorozata ötödik részeként nyílt meg a Lángelme és a Fekete nap című tárlat, de ezúttal nem a mester és a tanítvány, hanem a körben barátságot kötött két alkotó vonultatja fel alkotásait – tudtuk meg Cserjés Katalintól, az önképzőkör elnökétől. Hozzátette, az volt a célja a ne csak ott legyenek a képek a könyvtár előterében, ahol bejönnek az emberek és rájuk pillantanak, de az is, hogy rendeljenek hozzá egy kis beszélgetést is az alkotókkal.

Így is tettek, hiszen a tárlatnyitó rendhagyó módon az olvasóteremben az alkotókkal folytatott beszélgetéssel kezdődött mely végén a résztvevők együtt mentek ki az előcsarnokba a tárlatnyitóra.

A Pro Urbe-díjas Ormos Zsuzsanna grafikái és Magyarné Varga Anna jéggel készült alkotásai közt radikális a különbség, hiszen míg az első képein jó, felismerhető tárgyak, alakok láthatók, addig a második alkotásai az ecsetként alkalmazott jégdarabok miatt foltokat, s ezek keltik az érzelmeket a látogatókban.

A beszélgetésen közreműködött a Georges Street, azaz Klárik Csaba, Forrai Fanni és Lázár Bertalan.

KiállításKönyvtármagyarné annaOrmos ZsuzsannaVásárhely