Gőzerővel keresik a plusztagot a Hódfó bizottságába

A Hódfó NKft.-ben a háromból egy felügyelő-bizottsági tag lemondott, keresni kell a helyére valakit. A legutóbbi rendes ülésen ez nem sikerült.

Tekintsünk kissé vissza az időben: a személyi kérdéseket az önkormányzati cégekben nem sokkal a választás után, még a tavaly október 23-i alakuló ülésen átrendezte a város vezetése. A Hódfó NKft. ügyvezetője Magyar József helyett Börcsök Györgyi lett, de lecserélték a felügyelőbizottságot is. Tóth Sándorné, Földesi Lászlóné és Varga András addigi munkáját megköszönték, helyükre Chappon Adriennet, Bárány Bélánét és Gulicska Irént választották.

Idén felhívást tett közzé az önkormányzat a cég vezetésére. Börcsök Györgyi és Gulicska Irén is a cég pályázott, a grémium az addig vezetői posztot betöltő igazgatónak adott továbbra is bizalmat február 13-án. Másnap Gulicska Irén lemondott a bizottsági tagságáról. Azzal kapcsolatban, hogy ki kerüljön a helyére, a február 28-i ülésen nem jutottak dűlőre a városatyák. Az elrendelt ötperces szünetben egy potenciális jelölttel beszéltek, aki viszont nem vállalta a felkérést. Márki-Zay Péter polgármester javaslatára levették napirendről a határozati javaslatot és felajánlotta a Fidesz-frakciónak: a következő rendes ülésre találjanak egy alkalmas jelöltet.

bizottságHódfó