,,Godot-ra várva”: Lázár János (minisztériuma) szerint sem szükséges forrás, sem kormányzati döntés nincs a harmadik Tisza-hídról

Valamint ehhez kapcsolódóan az Újszegedi vasútállomás felújításáról. A választ Mihálik Edvin szegedi önkormányzati képviselőnek adta. Sajnos se pénz, se kormányzati döntés.

Ahogy azt Mihálik Edvin Facebook posztjában írja, az újszegedi vasútállomás felújítása kapcsán fordult levélben Lázár Jánoshoz, mint építésügyi és közlekedési miniszterhez, aki válaszlevelében arról tájékoztatta, hogy az állomás felújítása majd csak a harmadik Tisza-híd építésével kezdődne meg, ehhez azonban sem a szükséges forrás, sem a kormányzati döntés nincs meg.

A harmadik Tisza-híd kérdése a 2019-es választási kampány egyik fő témája volt Szegeden, de az ígéret ennél jóval régebbi, már Bartha László polgármestersége idején is előkerült, 2002 előtt tehát. Mintegy 2 éve arról volt szó, hogy 5-6 éven belül átadhatják az új, forgalmi szempontból is fontos és jelentős Tisza-hidat. Egyelőre még csak az előkészítő munkálatok zajlottak.

harmadik Tisza-hídLázár JánosMihálik EdvinSzeged