Gémesi Györgyék kezdeményezik Pintér Sándornál az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának összehívását

Azt szeretnék ugyanis a Magyar Önkormányzatok Szövetségének tagjai és önkormányzatai, hogy az ukrán területekről érkező menekültek ellátása gördülékeny és minél összehangoltabb legyen, ezért van szükség a kommunikációra.

Levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, és kezdeményezik az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának összehívását. Azért szeretnék a kommunikációt szorosabbra fűzni a jelen háborús helyzetben a kormányzattal, mert a menekültek jelenlegi és további ellátása kapcsán rengeteg kérdés merült fel a település vezetők részéről, amelyek megválaszolása nélkül egyre nehezebbé válik a menekültek összehangolt ellátása. Azt szeretnék elérni a rendszeres kommunikációval, hogy a várható további menekülthullám kapcsán Magyarországra érkező menekültek ellátása gördülékeny és minél összehangoltabb legyen.

Ahogy írják a levélben, bíznak abban, hogy mielőbb személyesen tudják kicserélni információikat és a minden fél számára fontos, a menekültek ellátásával kapcsolatos kérdéseket.

A levél kitér arra is, hogy elmúlt az napok szívmelengető és lélekemelő összefogást eredményeztek.

Gémesi GyörgyMagyar Önkormányzatok SzövetségeMÖSZÖNETPintér Sándor