Gaz veri fel a mártélyi kempinget, nem a munkagépek

Szerdán volt féléve, hogy a mártélyi önkormányzattól több mint két esztendőre, pontosan 2024 végéig bruttó 25,4 millió forintért bérbe vette a helyi kemping 38 ezer négyzetméteres területét a Sun City Vízisport Kft. Nem történt semmi az ügylet megkötése óta, csak lejárt egy fontos határidő.

Az algyői cég – amelynek tulajdonosi köre megegyezik a 2022-ben 11,9 milliárdos forgalmat és 2,1 milliárdos profitot produkáló Délút Építő és Bányászati Kft.-t birtoklókkal – szerződésben vállalta, hogy a kempingben tervezett turisztikai beruházások kapcsán előzetesen egyeztetéseket folytat a falu vezetésével. Az is az egyezség része lett, hogy ha a vállalkozás a szerződéskötéstől számítva hat hónapon belül nem kezdi meg a fejlesztés kivitelezését, a bérbeadó jogosult a megállapodást felmondani, és az átutalt bérleti díjból egy fillért sem kell visszaadnia a gát mellett húzódó kempingben fantáziát látó társaságnak. 

Ami bizonyos, hogy egyelőre semmilyen beruházásnak nem lehetnek tanúi a mártélyiak. Június 7-én, szerdán volt pontosan hat hónapja, hogy a település és a társaság között megszületett a megállapodás, ezért személyesen néztük meg, milyen munkát végeznek a kempingben. A látogatásra azért volt szükség, mert május 17-én egy sor kérdést küldtünk a Sun City Vízisport Kft. ügyvezetőjének, de az alábbiakra semmilyen választ sem kaptunk:

  • Milyen konkrét fejlesztési elképzelések, tervek vannak az érintett területre?
  • Bemutatták-e már a terveket az önkormányzatnak?
  • A határidőig megkezdődik-e a beruházás?
  • Nagyságrendileg mekkora összeget szán a cég a fejlesztésekre?
  • Saját erőből vagy pályázati forrásokból finanszíroznák a projektet?
  • A turisztikai beruházás mennyi új munkahelyet jelentene a községnek?
  • A fejlesztés megtérülése szempontjából felmerült-e, hogy a társaságuk vagy más érdekeltségük később megvásárolja az érintett ingatlant?

A mártélyi kempinget jelenleg a gaz veri fel, nem a munkagépek. A mártélyi képviselő-testület tanácskozásain sem került napirendre a téma. Mindezek tükrében nem tűnik úgy, hogy az idei nyári szezonban érdemi bevételt termelne a terület.

bérbeadásfejlesztésMártély