Gátolják a rászoruló nők segítését – az egyesület nem adja fel

Az az információ jutott el szerkesztőségünkhöz, hogy a Lázár János által kézivezérelt helyi hírportál botránnyal való fenyegetőzése nyomán a Tesco kénytelen volt visszavonni a Tiszta Vásárhelyért szavazóurnáit a vásárhelyi és makói egységeiből, annak ellenére, hogy a zsetonok a rászoruló nők megsegítésére gyűltek a leginkább.

Bár az egyesület minden alapítóokiratot és a pályázat kiírója által bekért dokumentumot prezentált, és a Tesco nem is emelt kifogást a pályázó ellen, most mégis – úgy tűnik a propagandamédia fenyegetőzései miatt – visszakoztak.

Mint mi is megírtuk, a nők méltóságáért indítottak gyűjtést, a rászoruló, szegénységben élő nők megsegítéséért. Az érintett nőket, lányokat, asszonyokat nemcsak higiénés termékekkel segítették volna havi rendszerességgel, hanem előadásokat is tartottak volna nekik, illetve beszélgetéseket is szerveztek volna a számukra.

A Tiszta Vásárhelyért Egyesület végül, miután tájékoztatták őket a helyzetről, önként lépett vissza a pályázatból, mint mondták – nem akarnak felesleges feszültséget kelteni.

A projekt teljesen politikamentes, ahogyan az egyesület étel- vagy ruhaosztása is. A rászoruló emberek segítése a cél. Azoknak, akiknek a mindennapok is nehézséget okoznak, nem tudnak abban gondolkodni, hogy egy év múlva választások lesznek, éppen ezért az aktivisták, akik közreműködnek, aljas rágalomnak tartanak minden olyan megnyilvánulást, amiben arról van szó, hogy politikai okok miatt cselekednének.

A Százszorszép projekt eddig is működött, számos civil és számos vállalkozó ajánlott fel nagy mennyiségben termékeket vagy pénzt. De minél több forrást tudnak biztosítani a projekthez, annál több rászoruló nőnek, asszonynak, lánynak tudnak segíteni.

Az egyesület önkéntesei arra kérnek mindenkit, hogy ha tehetik, segítsenek a mélyszegénységben élő nőkön. Felajánlásaikkal keressék a projekt egyik önkéntesét: Kecskés Fannit a 0670/ 426 74 75 telefonszámon vagy email-en, a fannikecskes@gmail.com címen.

rászoruló nőksegítésszázszorszép projektTiszta Vásárhelyért egyesület