Gál Olivér ranglistavezetőhöz méltón úszott

A Hód Úszó SE versenyzője, Gál Olivér legjobb magyarként harmadik lett 50 méter mellen a Négy Nemzet nemzetközi úszóversenyen.

A résztvevő nemzetek pontversenyében Magyarország végzett azt élen, megelőzve a lengyel, az osztrák és a cseh csapatot. A Hód Úszó SE három tagú különítményének teljesítményéről edzőjük nyilatkozott lapunknak.

– Olivér ranglistavezetőhöz méltón a magyarok között első lett, összesítettben pedig két osztrák mögött harmadik helyezést érte el 50m mellúszásban. Bemelegítésképpen úszott 100m mellen is, ahol a B döntőben szerepelt és ott második lett – mondta Máté Hunor. – A tavaly év végén elért időeredménye alapján biztos induló lett volna az idén megrendezésére kerülő Európa bajnokságon, ami a koronavírus helyzet miatt sajnos el lett halasztva jövőre. Rendületlenül folytatja tovább a felkészülését, hogy újra biztos helye legyen a jövő évi nemzetközi versenyekre. Ugrai Panna fiatal versenyzőként biztos helyt állt a megmérettetésen. Kétszer került B döntőbe, ahol 100 pillangón második, 50 gyorson harmadik lett, és 200 méter vegyesen összejött az A döntő is. Ott az ötödik helyen zárt. Csatlós Flóra 50m mellúszásban a B döntőben az előkelő második helyet szerezte meg egy szép úszással – tette hozzá a szakember.

Hód Úszó SEúszásúszóverseny